اقتصاد ۲۴- مدیرعامل اتحادیه مرغداران اصلاح نظام یارانهای کشور به دلیل ایجاد رانت و فساد، در دستور کار دولت قرار دارد. با توجه به جلسات گذاشته شده با وزیر جهاد کشاورزی و سایر دستگاههای مرتبط، تامین ارز مورد نیاز برای دی ماه با توجه به نبود زیر ساختهای لازم، انجام شد و در ماه مذکور تمام نهادههای دامی هم با ارز ترجیحی بین واحدهای مرغداری عرضه خواهد شد.
او ادامه داد: در دی ماه با توجه به جمع بندی نظرات وزیر جهاد کشاورزی و معاونان مربوط، به دلیل نبود زیر ساختهای لازم و ناترازی در بازار تولید و مصرف، حذف ارز ترجیحی اتفاق نیوفتاد.
اسداله نژاد گفت: در رابطه با زمان دقیق حذف ارز ترجیحی باید دستگاههای دولتی تصمیم گیری و اعلام کنند، اما برای دی ماه تامینهای لازم صورت گرفته و مرغداران در چند روز آینده شاهد بارگذاری نهادهها در سامانه بازارگاه با ارز ترجیحی و قیمت مصوب قبلی خواهند بود.
او ادامه داد: حداقل تا دو ماه آینده هیچگونه تغییراتی در قیمت مرغ نخواهیم داشت و مرغ مورد نیاز کشور به طور کامل با توجه به جوجه ریزیها تامین میشود؛ در این زمینه نه تنها کم بودی نخواهیم داشت بلکه تولید مازاد از محل تولید داخلی هم خواهیم داشت.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران توضیح داد: به دلیل تامین کامل نیازها در این زمینه درخواست ما این است که هم واردات تخم مرغ نطفه دار و هم مرغهای منجمد ممنوع شود.
اسد اله نژاد در رابطه با قیمت مصوب مرغ گفت: در حال حاضر قیمت مرغ گرم در سطح کشور باید ۳۱ هزار تومان باید باشد و با توجه به بررسیهای میدانی انجام شده، فروشندگان پایینتر از این مقدار یعنی ۲۷ تا ۳۱ در نوسان است. در حال حاضر با توجه به شرایط گفته شده، قیمت مرغ پایینتر از نرخ مصوب است و شرکت پشتیبانی امور دام در حال جمع آوری مرغهای مازاد است.
بیشتربخوانید: قیمت مرغ با ارز ۴۲۰۰ تومانی باید ۱۲ هزار تومان میشد
او ادامه داد: قیمت مرغ تابع قیمتهای مولفههای تولید است و باید دید قیمت ارز ترجیحی، ذرت، سویا، جوجه و سایر موارد به چه شکلی خواهد بود سپس بعد از آن میتوان در رابطه با قیمت تمام شده هر کیلو گرم مرغ تصمیم گیری شود.
اسداله نژاد در آخر افزود: یکی از مشکلات اساسی در کشور موضوع تامین منابع آبی است که ذرت و سویا جزو محصولاتهایی هستند که میزان مصرف آب در آنها بالا است و با کشت فراسرزمینی میتوان این مشکل را برطرف کرد.